Leta i den här bloggen

torsdag 22 april 2010

Tjäna pengar

Tjäna pengar på att blogga – Intervju med Anders Granström
Tjäna pengar på att blogga är ett hett ämne på många sätt. Ämnet är något vi kommer att skriva om mycket här på Tjäna pengar då det är väldigt aktuellt och det sker en hel del utveckling kring detta.

Idag satt vi oss ned med Anders Granström som driver företaget Blogvertiser som är en tjänst där du som bloggare kan tjäna pengar på att skriva omdömen om företag. Vi ställde ett par frågor till Anders om Blogvertiser och om fenomenet att tjäna pengar på att blogga.
Berätta lite kort om dig själv och Blogvertiser?
Blogvertiser är länken mellan annonsörer och bloggare. Vi hjälper annonsörer som vill nå ut i bloggosfären och bloggare som vill tjäna pengar på att recensera produkter och tjänster. Blogvertiser startade 2007 och jag klev in som delägare augusti 2009. Jag heter Anders Granström och har arbetat som egen företagare sen 2006 inom internetmarknadsföring.

Hur måga bloggare har ni anslutna till Blogvertiser?
I dagsläget har vi mer än 2000 bloggar anslutna och hoppas vara uppe i minst 3000 till slutet av 2010.

Oj det var många bloggar! Kommer det även in mycket nya löpande?
Det kommer alltid några om dagen.

Vad ser du som den främsta anledningen att någon ska ansluta sig till er och börja blogga för pengar?
Det är ett smidigt sätt att tjäna extra pengar på. Vi betalar arbetsgivaravgifterna så du kan fokusera på att blogga. Skriver du bra inlägg så har goda möjligheter att att få många fler uppdrag.

Hur ser du på framtiden gällande att tjäna pengar på att blogga?
Jag tror att det kommer att öka. I och med att företagen blir mer medvetna om möjligheterna till marknadsföring på nätet så kommer efterfrågan på exponering att öka. Personliga rekommendationer väger dessutom tungt för att påverka köparens beslut och de vill företagen ta fasta på.

Vad är era framtidsplaner med Blogvertiser? Expansion utomlands?
Vi har precis anställt en kille för att kunna för kunna öka vår leveranskapacitet och samtidigt fortsätta att utveckla Blogvertiser, men i en högre takt.

Vad är det största misstaget en bloggare kan göra när de skriver sponsrade inlägg?
Jag tror det är att de inte läser uppdraget tillräckligt noggrant, detaljerna kan vara extremt viktiga för kunderna. Detta kan leda till att recensionen blir för kort, texten i länken blir fel eller att länken inte funkar.

Om vi ser till annonsörerna som köper dessa sponsrade inlägg, vilka är tjänsten bäst anpassat för? Mediabyråer? SEO-bolag? Båda?
Alla företag som har sin verksamhet på nätet kan gynnas av Blogvertisers tjänster. Men mediabyråer och SEO-bolag har definitivt nytta av att använda tjänsterna som ett sätt att starta en ”buzz” och få en spridning genom viral marknadsföring.

Tack för att du tog dig tid att svara på dessa frågor Anders och lycka till med Blogvertiser

Inga kommentarer: